Poštovani klijenti i poslovni partneri SZU-a

Ove godine se navršava 50 godina od kako je originalni naziv „Kovotechna Plant“ zamenjen sadašnjim nazivom ,,Strojírenský zkušební ústav (SZU)“. Promena naziva nije značila uspostavljanje nove kompanije već rađanje SZU-a iz postojećeg Kovotechna Plant državnog preduzeća, sto predstavlja nastavak ranije utvrđene kompanije.

Početak naše kompanije datira nazad u 1898. godinu kada je osnovan ,, Pokrajinski zavod za promociju i razvoj trgovine pri privrednoj komori’’ u Jablonecu 1919. godine, a nakon toga osnovan je institut u Brnu. U ovakvom obliku obe ove institucije funkcionisale su do 1950. godine, kada su inkorporirane u Kovotechna Plant.

Godine 1997. SZU je dobio autorizacju od strane Češke kancelarije za standarde, metrologiju i testiranje (UNMZ) i od tada smo postali Autorizovano Telo No. 202 (AO 202).

Kasnije, 2012. godine, na osnovu UNMZ notifikacije komisiji EU, postali smo Notifikovano telo No. 1015 (NB 1015) za ocenu usaglašenosti proizvoda.

Našu dugogodišnju istoriju prvenstveno razumemo kao posvećenost ka stalnom unapređenju usluga koje nudimo  kako bismo nastavili da budemo Vaš traženi partner u oblasti testiranja, sertifikacije, inspekcije i obuke. 

U cilju konstantnog poboljšanja naših usluga, veoma je Važno za nas da znamo Vaše mišljenje. Ukoliko imate bilo kakve komentare ili predloge, molimo da ih podelite sa nama bilo popunjavanjem upitnika  OVDE ili preko e-mail adrese na szu@szutest.cz.