U saradnji sa češkom trgovinskom agencijom, Inženjerski institut za testiranje SZU (javno preduzeće), je učestvovao u periodu od 24-og do 27-og Novembra na internacionalnom industrijskom forumu u Kijevu.

Ovaj forum je jedan od najvećih trgovinskih sajmova u Ukrajini na polju inženjeringa, metalurgije, industrijske opreme i sličnih industrija. Više od 200 izlagača iz Ukrajine i vrope su došli ovde da oredstave svoje proizvode, nove tehnologije i projekte.

Tokom dva dana, SZU je imao oko 20 poslovnih razgovora sa ukrajinskim proizviđačima koji su bili zainteresovani za usluge koje pruža SZU.

  

Između ostalog, bilo je razgovora o daljoj saradnji sa gdinom Dimitrijem Černikovim, komercijalnim savetnikom Češke ambasade u Kijevu, kao i sa gđom Oksanom Antonenko, predstavnicom CzechTrade-a u Ukrajini, koja je u potpunosti učestvovala u pripremi i planiranju svih poslovnih dogovora na licu mesta.

Poslednje, ali ne i manje bitno, SZU je dobio ponude od nekoliko sertifikacionih i tela za testiranje upravo za saradnju u oblasti sertifikacije i testiranja.

Očekujemo da naše prisustvo na ovom internacionalnom industrijskom forumu doprinese i ukrajinskim proizvođačma i SZU-u da ostvari nove kontakte i saradnju u ovoj oblasti.