TURSKA
SZUTEST, Istanbul, Tursko
je društvo - sestra SZU, sa kojim usko sarađujemo na mnogim projektima. Osim što je notifikovano telo EU br. 2195, ovlašćeni je predstavnik Turskog instituta za standardizaciju (TSI) za dodeljivanje TSI oznake i zastupa Tursku u mnogim zemljama Bliskog istoka, Indije, Kine i Južne Koreje.

Direktor preduzeća je gospodin Mehmet Isiklar

KOREJA
U saradnji sa našim južnokorejskim poslovnim predstavništvom SZU Koreja, našim klijentima pružamo usluge označavanja proizvoda u sistemu S-mark, koje se neophodno za niz proizvoda prilikom njihovog plasiranja na korejsko tržište.

INDIJA
SZU deluje na indijskom i bangladeškom tržištu posredstvom FQC CERTIFICATION PVT. LTD., a u saradnji sa njim izveo je nekoliko uspešnih sertifikacija indijskih firmi u oblasti ocenjivanja usaglašenosti medicinskih sredstava (Direktiva 93/42/EEC) i građevinskih proizvoda (89/108/EEC). Sertifikacija za indijske firme izvodi se u svrhe plasiranja proizvoda na evropsko, ali i na lokalno indijsko tržište. CE oznaka kao rezultat sertifikacije u Indiji je veoma visoko cenjena.

TAJVAN
Zahvaljujući zaključenom sporazumu o saradnji sa našim tajvanskim partnerom SZU Tajvan, proširujemo svoje međunarodne aktivnosti i na ovu istočnoazijsku teritoriju, gde nudimo stručne usluge u smislu ocenjivanja usaglašenosti i sertifikacije proizvoda prema evropskoj legislativi.

EGIPAT
Zahvaljujući zaključenom sporazumu o saradnji sa našim egipatskim partnerom FQC ME, pružamo usluge u oblasti Bliskog i Srednjeg istoka, gde nudimo stručne usluge u smislu ocenjivanja usaglašenosti i sertifikacije proizvoda za tu teritoriju, kao i proizvoda iz te oblasti prema evropskoj legislativi.

SRBIJA
Zahvaljujući direktnom poslovnom predstavništvu SZU Balkan, nastojimo da razmenimo stručne usluge, ponudu sertifikacije za srpske subjekte u smislu ocenjivanja usaglašenosti proizvoda i usluga u skladu sa legislativom EU i da istovremeno pružimo podršku za češke izvoznike prilikom plasiranja njihovih proizvoda u Srbiji.

GRČKA
U saradnji sa grčkim partnerom Novitas AD našim klijentima pružamo osnovne i specifične informacije o neophodnim postupcima prilikom sertifikacije i uvoza proizvoda u Grčku i njihovog plasiranja na lokalno tržište.

KINA
Na osnovu sporazuma sa našim ugovornim partnerom u Kini Shanghai Ouce Technology Co. Ltd. našim klijentima pružamo oznaku CCC (Chinese Compulsory Certification).

LATINSKA AMERIKA
Ako ste zainteresovani da uđete na perspektivna tržišta Južne Amerike, Strojírenský zkušební ústav, s.p. Vam može pomoći u svemu što je za to potrebno. Zajedno sa našim partnerima u pojedinim zemljama Južne Amerike pružamo kompleksne usluge za sledeće južnoameričke zemlje: Argentina, Brazil, Bolivija, Čile, Kolumbija, Paragvaj, Urugvaj i Ekvador. Nudimo Vam pomoć prilikom prevazilaženja tehničkih prepreka u oblasti trgovine pri izvozu proizvoda i tehnoloških jedinica u oblast Latinske Amerike, uključujući osiguranje potrebnih sertifikata. Radi se pre svega o proizvodima inženjerskog karaktera, kao što su na primer energetski uređaji, prečistači otpadne vode, linije i pogoni za obradu, drugi proizvodi lake i teške industrije, žičare itd. Svaka od zemalja ove regije ima svoja specifična pravila koja se tiču tehničkih zahteva za proizvode. Isti zahtevi većinom ne odgovaraju evropskim propisima, pa se i popis obavezne sertifikacije većinom jako razlikuje.

Kompleksne usluge u oblasti ispitivanja, inspekcije, edukacije i sertifikacije.